Nancy ParaAdvice


15 februari 2023 - horoscoop

Horoscoop

horoscoop

Tags:

Jij wilt weten wat een horoscoop is? Dit leggen wij je graag uit. Allereerst zullen wij je een vrij abstracte uitleg hierover geven. Je moet per slot van rekening altijd eerst iets vanuit de basis weten niet waar?

Iedereen heeft wel eens een horoscoop geraadpleegd en/of gelezen. Al was het alleen al uit nieuwsgierigheid.

Een horoscoop is gebaseerd op de astrologie. Waar het allemaal om draait is de stand van de hemellichamen. Hemellichamen zijn de zon, de maan en de planeten.

Oorspronkelijk komt de term horoscoop vanuit het Grieks. Horoscoop is in het Grieks namelijk “horoskopos”. Dit betekent “kijken naar de uren” en horoskopol wat als betekenis bij zich draagt van “schrijver van het uur”.

Wat er gebeurt is dat de posities van de hemellichamen worden berekend voor elke tijd en plaats. Dit wordt in een kader geplaatst van een huis. Een kader bestaat uit twaalf astrologische tekens. Tussen de plaats van de hemellichamen en gebeurtenissen zit een verband en daar wordt een betekenis aan verbonden.  Het teken van de ascendant is tezamen met de stand van de hemellichamen zon en maan bepalend voor de duiding van een horoscoop.

Geboorte horoscoop

Wie kent deze eigenlijk niet. De meest bekende, de geboortehoroscoop. In de geboortehoroscoop wordt de stand van hemellichamen, zon en maan, vergeleken. De zon staat ieder jaar op dezelfde plaats in een bepaald teken van de dierenriem. Op deze manier wordt jouw sterrenbeeld vastgesteld. Met je geboortehoroscoop kan veel verteld worden over jouw persoonlijke karaktereigenschappen. Daarnaast kan er meer verteld worden over jouw eigenschappen op relationeel gebied, hoe jij in het leven staat en waar jij blij van wordt.

Andere horoscopen

Naast de welbekende geboortehoroscoop zijn er nog heel veel andere horoscopen. Wil je weten wat komend jaar valt te verwachten? Daarvoor zijn er solaarhoroscopen.

Zo bestaat er een uurhoekhoroscoop. Dit wordt toegepast als je graag wilt weten hoe een situatie zich verder gaat ontwikkelen en wat de uitkomst hiervan zal zijn.

Electiehoroscoop: Als je graag wilt weten welke keuze je het beste kunt maken en het beste moment om tot actie te komen.

Mondaanhoroscopen Deze horoscopen zijn niet persoonsgericht maar meer op voorspellingen op wereldniveau. Denk hierbij aan te verwachten gebeurtenissen op de financiële beurs, natuurrampen, de wereld economie.

Astrologie

De basis van de horoscoop ligt in de astrologie. In de westerse astrologie gaan we uit van de ons welbekende sterrenbeelden. Dit noemen we ook wel Zodiak.

 

Wanneer ben jij jarig en welk sterrenbeeld heb jij?

 • Waterman                     21 januari – 20 februari
 • Vissen                           21 februari – 20 maart
 • Ram                              21 maart – 20 april
 • Stier                              21 april – 20 mei
 • Tweelingen                   21 mei – 20 juni
 • Kreeft                            21 juni – 20 juli
 • Leeuw                           21 juli – 20 augustus
 • Maagd                          21 augustus – 20 september
 • Weegschaal                  21 september – 20 oktober
 • Schorpioen                   21 oktober – 20 november
 • Boogschutter                21 november – 20 december
 • Steenbok                      21 december – 20 januari

Chinese horoscopen

Je kunt bijna geen weekblad openen of je kunt je kunt je weekhoroscoop er in terug vinden. Deze weekbladen zijn veelal gebaseerd op de westerse horoscoop.

Maar wij willen graag nog een horoscoop benoemen en dat is vanuit de Chinese astrologie.

Dat werkt overwegend via hetzelfde principe maar gaat dan meer over het jaar waarin je bent geboren. Ieder jaar wisselt dit dan dus.

Het Chinese horoscoop maakt een onderverdeling van dieren zoals de rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en het varken.

De twaalf dierentekens

De twaalf dierentekens,of anders gezegd, jouw sterrenbeeld, staan symbool voor jouw karaktereigenschappen. Deze zijn weer onderverdeeld in vier verschillende elementen te weten: water, lucht, aarde en vuur. Hierbij staat het element aarde voor “het vrouwelijke” en “het mannelijke” vuur en lucht.

Aan de hand van je sterrenbeeld kun je voorspellen wat jij de komende tijd kunt verwachten. Maar er zijn nog heel veel meer manieren om alvast een kijkje in de toekomst te nemen.

Zit je met een brandende vraag? Wij zitten 24/7 voor je klaar. Het voordeel van je vraag telefonisch of via live chat stellen is dat de paragnosten, mediums, helderziende, waarzeggers jou nadere toelichting en uitleg kunnen geven over het onderwerp waar jij het over wilt hebben. Daarnaast geven wij je graag nieuwe heldere inzichten zodat je met de handvaten en tips die je hebt gekregen, een ware opluchting voelt. Je zult alles weer makkelijker aankunnen.

Wil je misschien eerst iets meer weten over hoe het bellen met een paragnost in zijn werk gaat? Lees hiervoor dit eerst

Terug naar blog overzicht