Nancy ParaAdvice


27 maart 2019 - alleen

De ziel

Tags:

De ziel

De ziel, wat moet deze doorstaan in een mensen leven. Heeft het de capaciteit om hetgeen te verwerken. Bestaat het dat er twee zielen precies overeenkomen omdat er vaak wordt gezegd het is mijn tweeling ziel. De ziel kan als iets psychisch, levensbesef, wilskracht, verstand, zintuigelijke aspecten en misschien nog wel in enkele andere vormen worden aangeduid. Het schrijven van een column is een soort van bezieling! Wat was de bezieling ervan dat je hetgeen aanging wat je hebt aanvaard in je leven. Een column waar de ziel deels bloot wordt gelegd.

De keuze

Dit keer schrijf ik over iemand uit mijn praktijk die we de naam Mark geven. Hij kwam met een probleem. Zijn bezieling was dat hij klaar was voor een relatie. Destijds was hij wel onzeker toen hij in contact kwam met de vrouw waar hij later een relatie mee zou krijgen. Een relatie aangaan is ook de ziel (beleving) van de ander accepteren hoe degene is, in het leven staat en andere vormen. Een bezieling dient gefundeerd zijn anders zou je geen relatie aan moeten gaan. Mark was klaar voor een relatie en dat is hij nog steeds. Later komen we terug op het woord steeds. Hij wist dat het niet gemakkelijk zou worden en hij verwachtte niet dat hij telkens op de proef zou worden gesteld. Mark een man met veel stabiliteit, kennis, liefde voor de medemens trekt veel vrouwen aan doordat hij een spontane man is. De eerste stap zetten was voor hem ook het probleem. Toch kwam de vrouw op zijn pad! Na het bezinken van alles gaf hij aan de dame in kwestie aan dat hij er voor openstond. Tijd om beide hun leven en hun bezieling open te zetten en een relatie te beginnen. Het is als het ware als je een relatie aan gaat dat je je ziel op tafel legt. Dit ben ik, dit zijn mijn makken en mijn sterke punten. Elkaar leren kennen is je ziel bloot leggen, de andere zijn bezieling leren kennen en ervaren. Om tot een stabiliteit te komen om het leven verder te delen, natuurlijk zo min mogelijk elkaar te veroordelen.

Voortgang

Door een relatie aan te gaan komt er een passie (bezieling) los voor elkaar. Je wilt, geeft toe, geniet, droomt, verlangt naar degene die je lief hebt. Bij Mark was het anders zijn relatie duurde 2 maanden en kreeg al enkele verwijten richting hem toe. Hetgeen was totaal niet gefundeerd vanuit zijn vriendin. Maar Mark had tegen zichzelf gezegd dat hij het zou volhouden om de reden dat hij bezieling heeft of anders gezegd de spirit om door te gaan. Helaas was dit niet de laatste keer! Een maand later was er weer een probleem door jaloezie. Mark was op visite bij vrienden en het groepje had veel lol met elkaar ook zijn vriendin was hierbij. Op een gegeven moment zei Mark leuk dat ik mijn beste vriendin volgende week zie. Het was een moment dat Mark dacht had ik het maar niet gezegd. Want hij had hier eerder al eerder problemen mee gehad. Omdat door een externe persoon een verhaal de wereld was geholpen wat totaal niet klopte. Helaas reageerde zijn vriendin erg vanuit haar zelf. Haar bezieling was waar en hij had totaal geen voet aan de grond. Ze zei luid en duidelijk jij altijd met je ….. maak het maar af. Een verwijt wat totaal niet gefundeerd was. Mark dacht hier ga ik geen stampij maken, dat komt later wel. Op dat moment brak er wel iets in Mark. De gehele relatie ging stroef door hetgeen wat gedemotiveerd werd continu. Hij had op dit moment ook continu de relatie tegen over vrienden open gegooid deze waren op de hoogte van alles. Zou de relatie nog lang stand houden? Er was totaal geen goed connectie, gevoel meer, maar iets in Mark zei, “ik wil het nog proberen”.

Elkaar aanvoelen de bezieling weten hoe de ander zich voelt heeft met communicatie te maken. Hoe de situatie ook is verandering, beleving, het totale pakketje van de bezieling van de situatie is alleen mogelijk door communicatie. Doordat Mark de communicatie naar vrienden open hield waren zij op de hoogte. Enkele vrienden maakten zich ook druk om hem. Maar aan de andere kant was hij stabiel. Vrienden vonden het gedrag van zijn vriendin ook apart. Vroeg aan hem wat hij precies bedoelde. In een bepaalde setting was het wel erg losbandig geweest en vrienden zetten al vraagtekens bij de situatie. Het einde kwam in zicht toen de jaloezie weer op dook en Mark werkelijk tot de grond gelijk werd gemaakt. Door een verhaal wat er totaal niet was. Dit brak Mark en zei tegen zich zelf dit is mijn bezieling en de bezieling naar elkaar was weg. Hij vroeg aan mij, Gert voel mij klaar kan het zo zijn dat ik nog steeds klaar ben voor de liefde? Mijn antwoord was je hebt een glimlach, je ogen stralen, de zon schijnt boven je, natuurlijk ben je er klaar voor. Hij verbrak het contact met zijn ex en zetten de wereld van nieuwe ervaringen open. Het cadeau kwam op zijn pad! Mark straalt nu en heeft de positieve bezieling in verschillende verwoordingen. Soms moet je dingen achter laten om je leven een nieuwe ziel te geven en te genieten van het leven.

Gert J. Brouwer – www.gertjbrouwer.comwww.paranormalsocietyworld.com

Terug naar blog overzicht