Nancy ParaAdvice


16 januari 2019 - besef

Besef

Tags:

Besef

 

Wat is beseffen?

Wat betekent beseffen en waarom is dit nodig?

Beseffen heeft als synoniem de betekenis van realiseren of het reëel bewust worden.

In het leven moeten we soms dingen om ons heen beseffen om de waarde, van wat vaak als vanzelfsprekend wordt gezien, te zien en te herkennen.

Wanneer besef je iets?

Ik zal een paar voorbeelden geven van hetgeen ik hier eigenlijk mee bedoel te zeggen.

Hoe normaal is het voor heel veel mensen dat als ze wakker worden, dat ze gezond zijn? Hoe normaal is het dat als je kinderen hebt en je ’s ochtends wakker wordt dat je ze naar school brengt? Dat je je irriteert omdat de kinderen niet opschieten of dat ze te veel lawaai maken? Neem jij je vriendschap voor lief? Erger je jezelf aan je ouders?

Pas als het even wat minder gaat of als iets of iemand er niet meer is, besef je wat je eigenlijk voor rijkdom had. Hoe leuk jullie het hadden. Wat voor leuke momenten jullie samen hebben beleefd.

Pas als je ’s ochtends wakker wordt en je lichamelijk niet in orde bent en constant pijn hebt, besef je hoe fijn het was om zonder pijn door het leven te gaan

Pas op het moment als het niet zo goed met je kinderen gaat, zou je wensen dat ze weer lawaai maken en zou je er heel wat voor over hebben dat je aan ze mag irriteren.

Pas als je vriendschap is verbroken of als je ouders er niet meer zijn, besef je hoe mooi jullie band eigenlijk was.

Helaas beseffen heel veel mensen pas achteraf wat ze hadden. In het leven is niet alles zo vanzelfsprekend als het lijkt. Persoonlijk denk ik dat het niet zo slecht is om zo nu en dan even stil te staan om na te denken over hetgeen je op dat moment aan rijkdom hebt. Hoe rijk je eigenlijk bent om gezond door het leven te gaan of hoe rijk je kunt zijn met de mensen om je heen waar jij van houdt en die van jou houden.

Besef wat je hebt

In het dagelijks leven denderden we als een trein door de dag, door de week, door de maand. We houden ons bezig met onze dagelijkse zorgen en in het slechtste geval fixeren we ons op de vervelende dingen in het leven.

Uiteraard moeten we de problemen uit ons leven ruimen en natuurlijk is het goed om je hier mee bezig te houden om uiteindelijk een gelukkig leven te hebben. Zorg er alleen voor dat niet alleen hier de nadruk op gelegd gaat worden en dit je totale leven beheerst.

Lieve mensen, het leven is kort, de tijd vliegt voorbij en ooit komt er een dag dat je echt oud bent en terug kijkt op je leven. Zorg er dan voor dat je dan op een mooi leven terug kijkt en je later kunt zeggen, ik heb een mooi leven gehad.

Besef wat je wel hebt en niet wat je niet hebt.

Wil je hulp om er voor te zorgen dat jouw leven zo aangenaam wordt? Of wil je dat wij onze hulp bieden om jouw problemen op te lossen? Of misschien wil je alvast een kijkje in de toekomst zodat je alvast weet dat er ook voor jou hoop is? Laat ons je helpen om nieuwe inzichten in je leven te krijgen.

Je bent welkom om de boxen van onze consulenten te lezen. Iedere consulent werkt op zijn/haar eigen wijze. Bel voor advies de consulent waar jij het beste gevoel bij hebt. Bezoek hiervoor ons homepagina, klik hier.

Ik hoop dat ik met dit blog jou het besef heb kunnen geven dat het leven heel veel mooie elementen heeft en dat je eigenlijk van ieder moment in je leven zou moeten genieten. Je krijgt iedere seconde in je leven maar één keer. Ook jij verdient het om een mooie toekomst in te gaan.

 

Liefs,

 

Nancy

 

 

 

Terug naar blog overzicht